Sudionici

Nastavnici
U potrazi smo za stvaralački i inovativno orijentiranim nastavnicima koji imaju želju osuvremeniti svoj nastavnički proces i doprinijet promicanju nastave matematike. Očekivani broj nastavnika na ljetnom kampu je dvadesetak.


Učenici

Polaznici Ljetnog kampa mladih matematičara su nadareni učenici iz cijele Hrvatske koji bi svoje ljetne praznike željeli obogatiti matematičkim sadržajem i druženjem s vršnjacima s kojima dijele zajedničke interese i ljubav prema matematici. Ljetni kamp namijenjen je učenicima od završenog 7. razreda osnovne do kraja srednje škole.

Nastavni program Ljetnog kampa prilagođen je učenicima koji su se već susretali s natjecateljskom matematikom, no i oni manje iskusni neće biti u velikom zaostatku. Štoviše, bit će u prilici da uče od vršnjaka, što je jedan od najboljih načina za usvajanje novih ideja.
Za sudjelovanje nisu potrebni nikakvi formalni preduvjeti, ali od učenika očekujemo ljubav prema matematici, volju za radom i želju za dobrom zabavom.

U slučaju prevelikog broja učenika prijavljenih na Ljetni kamp, pri kreiranju liste pozvanih učenika najviše se vodimo rezultatima na matematičkim natjecanjima (posebno u zadnjoj sezoni, ali i prethodnima) i motivacijskim pismima, a popis pozvanih učenika potvrđuje Upravni odbor MNM-a. Budući da postoji mogućnost otkazivanja sudjelovanja na kampu, postoji mogućnost i naknadnog poziva učenika koji nisu prvobitno bili pozvani.

Mentori

Voditelji Ljetnog kampa su članovi udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”, studenti matematike na PMF-u i FER-u. Naši članovi većinom su bivši uspješni natjecatelji, mnogi i osvajači olimpijskih medalja, s višegodišnjim iskustvom u radu s nadarenim učenicima. Relativno mala razlika u godinama između učenika i mentora omogućuje rad u ležernoj atmosferi, bez straha od “glupih pitanja”, pri čemu se ostvaruje brz napredak.