Pozadina

Ako planiraš jednu godinu unaprijed, posadi sjeme. Ako planiraš deset godina unaprijed, posadi drvo. Ako planiraš sto godina unaprijed, obrazuj čovjeka.


Nadareni učenici buduće su lokomotive razvijenog društva. Poticanje njihove znatiželje, omogućavanje razvoja i pobuđivanje strasti garancija su dugoročnog napretka zajednice.

Mladi nadareni matematičari razvijaju se kroz sustav rada s nadarenima, koji se pretežito oslanja na rad s njihovim nastavnicima i profesorima tijekom školske godine. Želja nam je omogućiti razvoj mladih matematičara na inovativan način i tijekom školskih praznika. Osim toga, trudimo se potaknuti i suradnju i druženje njih samih kroz cijelu godinu. Prijateljstvo, razmjena ideja i međusobna motivacija učenika sa zajedničkim interesima neprocjenjive su životne vrijednosti koje im nastojimo pružiti.

Postizanje tih ciljeva omogućuju nam Ljetni kamp mladih matematičara i Zimska škola matematike i informatike. Naša je želja da Ljetni kamp i Zimsku školu pretvorimo u tradiciju koja će biti nezamjenjivi dio sustava rada s nadarenima i uzor mnogim sličnim inicijativama.