Sadržaj

Glavne aktivnosti na Ljetnom kampu mladih matematičara i Zimskoj školi matematike su:

Stručna predavanja iz matematike:
Svaki će dan od 9 do 13 sati biti organizirana četiri različita predavanja za različite uzraste i predznanja učenika. Na svakom će predavanju biti manja grupa učenika, što omogućuje visoku interaktivnost i prilagođenost predavanja polaznicima. Predavanja će obuhvatiti pregršt tema primarno orijentiranih na natjecateljsku matematiku. Velika će pažnja biti posvećena rješavanju zadataka, kako individualnom, tako i grupnom. Predavači će biti vrhunski bivši matematički natjecatelji, osvajači medalja na olimpijadama, s opsežnim iskustvom rada s nadarenim matematičarima.

Projekti:
U popodnevnim satima, u grupama od 4-5, učenici će uz vodstvo mentora imati jedinstvenu priliku raditi na projektu primjene matematike u kojem će se rješavati (a možda i postavljati) konkretan matematički problem. Cilj je upoznati učenike s praktičnom stranom matematike i njenom upotrebom u drugim područjima znanosti i tehnike.
Neke od prošlih tema su matematičko modeliranje u biologiji, statistička analiza, kartografske projekcije i slično, a izvještaje možete pogledati u biltenima s prošlih kampova ovdje.
Za one koji u poslijepodnevnim satima žele raditi još natjecateljske matematike, organizirat ćemo i takve projekte.

PZ predavanja:
Na popularno-znanstvenim predavanjima slušat ćemo o različitim temama iz drugih područja znanosti te se upoznati s eventualnim primjenama matematike u njima. Predavači su, kao i obično, ugledni hrvatski znanstvenici i poduzetnici, a prošlih su godina to bili, na primjer, Branko Grisogono, Bojan Pečnik, Silvio Hrabar i mnogi drugi. Ovogodišnje predavače objavljujemo uskoro!

Zabavne aktivnosti:
U slobodno vrijeme radimo (skoro) sve što nam padne na pamet. Neizostavna mafija, sport (frisbee, nogomet, košarka…), kulinarski višeboj (palačinke!), pub kviz, Estimathon, filmska večer i još mnogo toga!